GEZOCHT: Wie brengt zorginnovaties naar de werkvloer?

Care2Adapt-project zorgt voor gratis opleidingsprogramma voor 30 zorgprofessionals

Innovaties in de zorgsector effectief naar de werkvloer brengen. Dat is het doel van het nieuwe project Care2Adapt. Het aanbod aan vernieuwingen is zeker groot genoeg, maar of ze echt omgezet worden in de praktijk? Dat is iets anders en daar gaan zes organisaties in Vlaanderen en Nederland iets aan doen! Het Care2Adapt-project zal een gratis opleidingsprogramma aanbieden aan 30 zorgprofessionals. Dat wordt gefinancierd door Interreg Vlaanderen-Nederland.

Innovaties als dé oplossing

Het groeiende personeelstekort is een van de grootste uitdagingen waar de Vlaamse en Nederlandse zorgsectoren voor staan. Door vergrijzing, complexere en langdurige zorg neemt de vraag naar zorgprofessionals toe, terwijl het aantal beschikbare zorgmedewerkers afneemt. Een uitdaging waar innovaties dé oplossing voor kunnen zijn. Daar is wel een andere aanpak voor nodig en die wordt aangeleerd tijdens het project.

Opleidingsdagen en inspiratiebezoeken

Vanaf november zullen 30 zorgprofessionals gratis een uitgebreide opleiding krijgen zodat zij ervoor kunnen zorgen dat belangrijke innovaties voortaan hun weg vinden tot op de werkvloer. Care2Adapt biedt hen opleidingsdagen, inspiratiebezoeken en intervisiemomenten. Bovendien leren ze ook zelf te coachen en gaan ze al in hun eigen organisatie aan de slag met de nieuwe informatie. Het volledige programma vind je hier.

Kandidaat?

Ben jij een zorgprofessional die gedreven is om innovaties goed in je organisatie in te voeren? Werk je voor een Vlaamse of Nederlands zorginstelling? Schrijf je dan hier in voor het Care2Adapt-project! Dat kan nog tot 26 september. Motiveer waarom jij graag deze opleiding zou volgen, want de plaatsjes zijn beperkt!

Meer informatie over het project vind je hier.

Glenn Weyers

Glenn Weyers

Projectmanager Europese projecten, Licalab

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Thomas More Research

Binnen Thomas More-hogeschool doen we aan praktijkgericht onderzoek. Hiermee ontwikkelen we nieuwe kennis, inzichten en innovatieve producten of diensten. We passen wetenschappelijke kennis toe in specifieke professionele situaties en stimuleren op die manier innovatie bij bedrijven en in de maatschappij.