Mobilab & Care ondersteunt onderzoek van bedrijven voor innovaties in de zorg

Onderzoeksgroep Mobilab & Care van de Thomas More hogeschool stelt hun kennis en infrastructuur ter beschikking aan bedrijven die innovaties ontwikkelen om in de zorgsector te gebruiken.

Onderzoeksgroep Mobilab & Care van de Thomas More hogeschool wil bedrijven die innovaties ontwikkelen om in de zorgsector te gebruiken ondersteunen. Dat gebeurt binnen het EFRO-project CareForMore. Via ​ workshops, co-creatiesessies en testen in het lab zorgen de onderzoekers voor ondersteuning in samenwerking met zorgproeftuin Licalab en het Health & Care Network Kempen

Zorgsector ondersteunen in innoveren 

Inzetten op innovatie in de zorg is broodnodig en toch gebeurt het nog te weinig. Dat komt omdat niet alle bedrijven de juiste infrastructuur hebben om hun ideeën uit te testen, geen tijd hebben om te innoveren of slechts beperkte kennis hebben van technologische zaken. Daarom biedt Mobilab & Care een helpende hand aan. Bedrijven en organisaties die nieuwe of verbeterde producten of diensten ontwikkelen voor de zorgsector kunnen hun infrastructuur en daarbij ook hun kennis en expertise eventjes uitlenen. 

Ondersteuning op verschillende vlakken 

Concreet gaat het over bedrijven die bijvoorbeeld hun innovatieve producten, diensten en processen meer klaar willen maken voor de markt. Ten tweede kunnen organisaties bij Mobilab & Care terecht wanneer ze over vernieuwende processen en technologieën willen bijleren of ondersteuning willen om te schakelen van traditionele technieken naar digitalisatie en automatisatie. Bovendien kunnen er samenwerkingen opgezet worden rond de ontwikkelde zorgtechnologieën die de onderzoeksgroep nog op de plank heeft liggen. ​ 

Test, test 

Hoe kan je zeker zijn dat een idee het ook daadwerkelijk doet? Wel, daarvoor is heel wat onderzoek nodig. Wanneer het bijvoorbeeld gaat over steunzolen, protheses, ortheses of andere ondersteuning aan de voet of het been, beschikt Mobilab & Care over een robot die met dat hulpmiddel kilometers kan wandelen. Zo zie je of je innovatie wel degelijk standhoudt. Of wil je een nieuwe sensor op de markt brengen? Dan testen de onderzoekers of die sensor wel meet wat hij moet meten. De mogelijkheden om het expertisecentrum in te schakelen zijn talrijk. 

 

Jouw innovatie een trapje hoger 

CareForMore is een project dat 207.087 euro steun ontvangt van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De voorwaarde om deel te nemen is dat de vraag valt onder “experimentele ontwikkeling” en er dus effectief nieuwe of verbeterde producten of diensten ontwikkeld worden. Bedrijven kunnen al vanaf 1.500 euro beroep doen op het team van onderzoekers. De prijs hangt uiteindelijk af van de specifieke vraag, maar is dankzij de financiering van het project zeer laag. Bedrijven kunnen zich kandidaat stellen voor ondersteuning tot en met 11 maart 2022 via tom.saey@thomasmore.be Dit jaar hebben we ruimte voor 10 labtesten.

Meer informatie over het project vind je hier of hier.

Heb je nog vragen? Contacteer dan gerust Tom Saey.

Tom Saey

Tom Saey

Researcher, Mobilab & Care

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Thomas More Research

Binnen Thomas More-hogeschool doen we aan praktijkgericht onderzoek. Hiermee ontwikkelen we nieuwe kennis, inzichten en innovatieve producten of diensten. We passen wetenschappelijke kennis toe in specifieke professionele situaties en stimuleren op die manier innovatie bij bedrijven en in de maatschappij.