Thomas More maakt bedrijven wegwijs in virtuele tools voor online meetings en events

Gratis webinars rond virtuele werelden

De COVID-19 pandemie confronteert organisaties met nieuwe uitdagingen op vlak van ontmoeting en samenwerking. Thomas More Research organiseert nu een reeks gratis webinars voor iedereen die op zoek is naar oplossingen, die verder gaan dan de gekende tools, om mensen virtueel samen te brengen.

Telewerk lijkt nog wel een tijdje de norm te blijven. Events, seminaries en trainingen kunnen enkel online doorgaan. We ‘ontmoeten’ collega’s en klanten online en zitten met z'n allen al heel wat uren thuis naar ons scherm te staren. Tegelijkertijd blijven ook de cultuurhuizen, universiteiten en hogescholen dicht. Na maanden op deze manier te werken en te leven stuiten we op de gebreken van gekende tools als Teams en Zoom: we missen interactie, verbinding en beleving.

Bedrijven en organisaties zijn dus op zoek naar aantrekkelijke, virtuele alternatieven om mensen samen te brengen. Virtuele werelden kunnen hier een oplossing bieden. Virtual Reality kan de werkelijkheid beter representeren dan de klassieke gekende tools en zorgt zo voor een sterkere en meer natuurlijke beleving. Deelnemers maken immers echt deel uit van die (virtuele) omgeving, er is meer persoonlijk contact en je kan zelf beslissen welke handeling je stelt op welk moment.

Om bedrijven wegwijs te maken in het aanbod van online tools en virtuele omgevingen, organiseert Thomas More een reeks gratis webinars gericht op specifieke sectoren.

Op 11 februari van 9.30u tot 12u gaan we van start met een webinar rond het virtueel organiseren van evenementen, seminaries en congressen. Gratis inschrijven kan via Eventbrite.

In de komende maanden volgen nog een aantal workshops waarbij we ons meer specifiek richten tot organisaties in onderwijs en training, de socio-culturele sector en spelers in productontwikkeling.

  • 11/02/2021: Virtuele werelden voor events en congressen
  • 17/03/2021: Virtuele oplossingen voor training en onderwijs
  • 22/04/2021: Virtuele belevingen voor de socio-culturele sector
  • 20/05/2021: Oplossingen voor virtuele co-creatie en productontwikkeling

Programma webinar business events 11 februari

In dit webinar vertellen zes sprekers, vanuit hun concrete ervaringen, over verschillende aspecten die je online evenement, seminarie of congres tot een succes zullen maken.

  1. Vanuit het Virtual Worlds project geven de sprekers van Thomas More Research mee wat we hebben geleerd van de feedback die deelnemers aan diverse online events hebben meegedeeld.
  2. Dirk Vermant, directeur van CxO Europe, organiseert al jaren met zijn Raad der wijzen en expertgroepen ronde tafels met CxO's van diverse bedrijven. Corona dwong hem om dit naar een online variant te vertalen. In deze sessie vertelt Dirk hoe hij dat heeft aangepakt en deelt hij lessen uit het afgelopen jaar.
  3. Ook Yves Willems van het trainingsbureau Ludo moest door corona het roer omgooien. Geen klassieke trainingen meer, maar alles online. Yves helpt diverse bedrijven en organisaties met het opzetten van online evenementen. Vanuit die ervaring geeft hij een aantal tips & tricks.
  4. Bij online evenementen is de kwaliteit van de video en audio cruciaal om de deelnemers geboeid te houden. Marc Wauters van BUT vertelt hoe je tot een optimaal beeld en geluid kan komen door de opnames in een professionele studio te doen, of door een virtuele webcam te gebruiken waarmee je op z'n minst de achtergrond boeiend houdt.
  5. Voor elk evenement moet je ook het geschikte platform kiezen. Voor dit webinar gebruiken we Conversationstarter. Dat is een platform dat voorheen vooral voor matchmaking in de fysieke wereld diende, maar ondertussen ook de omkeer naar online heeft gemaakt. Dries Hendrickx legt uit wat een platform als Conversationstarter kan bijdragen aan online evenementen.
  6. We kennen allemaal Teams, Zoom of Google Meet. Maar naast deze vrij klassieke platformen om aan videoconferencing te doen, zijn nog andere platformen die u echt in een virtuele wereld brengen. Pieter Van Leugenhagen van VR agency Yondr vertelt wat de meerwaarde van zulke platformen kan zijn.

Na deze sprekers blijft Conversationstarter nog open zodat je één op één gesprekken kan inplannen met een van de sprekers of andere deelnemers.

Schrijf je hier in!

Carl Boel

Carl Boel

Onderzoeker Creative & Innovative Business, Thomas More

© Copyright header image: MeetinVR

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Thomas More Research

Binnen Thomas More-hogeschool doen we aan praktijkgericht onderzoek. Hiermee ontwikkelen we nieuwe kennis, inzichten en innovatieve producten of diensten. We passen wetenschappelijke kennis toe in specifieke professionele situaties en stimuleren op die manier innovatie bij bedrijven en in de maatschappij.