Unieke samenwerking Thomas More en Lierse

Lierse-voorzitter Luc Van Thillo en algemeen directeur Stijn Coenen van Thomas More hebben deze namiddag het wetenschapspartnership geofficialiseerd.

De voetballers van Lierse worden voortaan opgevolgd door de onderzoekers van Thomas More. Via inspanningstests, voedingsadvies en een biomedische doorlichting wordt van elke speler een profiel opgemaakt, met aanbevelingen om zijn risico op blessures te verkleinen. Op termijn is het mogelijk om trainingsschema’s op te stellen in functie van de metingen. In aanloop naar de eerste trainingsweek ondergingen de spelers testen in de Thomas More campussen van Geel en Turnhout. Met deze data kan de technische staf van Lierse aan de slag gaan.

Een Liersespeler wordt opgemeten
Een Liersespeler wordt opgemeten

In ruil voor die begeleiding krijgt Thomas More een batterij ideale onderzoekssubjecten. Sportieve, atletische lichamen zijn het makkelijkst om op te meten. ‘We zullen de spelers meermaals kunnen scannen, we monitoren wanneer ze geblesseerd geraken en onderzoeken waarom. In die schat aan data zitten ongetwijfeld nog interessante inzichten verborgen,’ zegt onderzoekster Hannelore Boey. Thomas More beschikt over een unieke opstelling die lichtstralen projecteert en met behulp van een meerdere camera’s en een drukplaat de werking van rug, heup, knie, enkel en voet in kaart brengt.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Thomas More Research

Binnen Thomas More-hogeschool doen we aan praktijkgericht onderzoek. Hiermee ontwikkelen we nieuwe kennis, inzichten en innovatieve producten of diensten. We passen wetenschappelijke kennis toe in specifieke professionele situaties en stimuleren op die manier innovatie bij bedrijven en in de maatschappij.