Verrijk je lessen met microalgen, een duurzame en alternatieve voedselbron

Thomas More biedt een online webinar aan voor leerkrachten van het basis- en middelbaar onderwijs die graag kennis over algenkweek willen integreren in hun lessen

Duurzaamheid is een 'hot topic' bij jongere generaties en leerkrachten kunnen hierop inspelen door hun lessen hierop aan te passen. Microalgen is zo'n onderwerp, omdat ze prima in een duurzame economie passen. Daarom hebben de onderzoekers van het expertisecentrum Duurzame Biomassa en Chemie van Thomas More een webinar in elkaar gestoken die praktische ideëen en experimenten voor meerdere onderwijsniveaus aanbrengt om leerkrachten te inspireren hiermee aan de slag te gaan. Geen voorkennis vereist.

Microalgen voor een duurzamere toekomst

Microalgen staan bekend om hun hoge nutritionele waarde, prima plantaardige bron van eiwitten en hun groot potentieel om op een circulaire manier gekweekt te worden. Misschien heb je al eens gehoord van spirulina of chlorella? Dit zijn twee algensoorten die je steeds vaker kan terugvinden in de gewone supermarkt, vaak in de vorm van supplementen. Daarentegen hebben microalgen nog veel meer toepassingen in een duurzame economie en is hun potentieel groter dan de meeste mensen van bewust zijn.

Tijdens de webinar maak je kennis met de wereld van microalgen en ontdek je verschillende manieren om leerlingen praktisch te betrekken bij dit lesonderwerp. Je leert meer over de rol van microalgen in onze samenleving, hoe ze in een duurzame economie passen en hoe eenvoudig ze zijn om te kweken. Het enthousiasmeren van leerlingen ligt hier aan de basis.

Doe je ook mee? De webinar gaat door op donderdag 30 mei 2024 van 19u00 tot 20u30. Er wordt een bijdrage gevraagd van 25 euro, verplichte inschrijving.

Meer informatieSchrijf je hier in voor de webinar

Meer informatie over dit webinar of heb je nog vragen? Contacteer Audrey.

Audrey De Cuyper

Audrey De Cuyper

Onderzoeker, Expertisecentrum Duurzame Biomassa en Chemie, Thomas More

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Thomas More Research

Binnen Thomas More-hogeschool doen we aan praktijkgericht onderzoek. Hiermee ontwikkelen we nieuwe kennis, inzichten en innovatieve producten of diensten. We passen wetenschappelijke kennis toe in specifieke professionele situaties en stimuleren op die manier innovatie bij bedrijven en in de maatschappij.