Zorgproeftuin LiCalab is lead partner in grootschalig Europees project om zorginnovaties te versnellen

De lancering van CrossCare 2.0 biedt nieuwe kansen voor Belgische en Nederlandse bedrijven en zorgorganisaties

Binnen het expertisecentrum Zorg en Welzijn van Thomas More zorgt zorgproeftuin LiCalab ervoor dat sterke innovatie-ideeën realiteit worden door hun expertise in co-creatie, live testen, meten en adviseren te delen met de zorgsector.

CrossCare 2.0 is de tweede succesvolle lancering van een Europese samenwerking tussen 8 Vlaamse en Nederlandse zorgproeftuinen, waaronder LiCalab. Zij zullen zorginnovaties stimuleren, ondersteunen en versnellen om zo de toename van de zorgvraag in België en Nederland tegemoet te komen. Tegen 2030 zal namelijk bijna een kwart van de Europeanen ouder zijn dan 65 jaar, wat de vraag naar zorg sterk verhoogt. Om mensen toch langer zelfstandig en gezond te laten leven om zo minder druk op onze gezondheidszorg te zetten, kunnen zorginnovaties die nu nog in hun kinderschoenen staan waardevolle oplossingen bieden.

Opportuniteiten voor bedrijven en zorgorganisaties

Bedrijven en organisaties die hun zorginnovatie naar buiten willen brengen kunnen via dit project financiële en uitvoerende steun krijgen. Die steun kan oplopen tot € 100 000 per organisatie. Daarnaast krijgen ze ook ondersteuning van de zorgproeftuinen die deze innovaties kunnen demonstreren, testen en evalueren met de eindgebruikers. Deze zorgproeftuinen geven dus hun expertise volledig gratis ter beschikking binnen dit project, wat een unieke opportuniteit biedt aan organisaties die hetzelfde doel voor ogen hebben: onze gezondheidszorg op sneltempo verbeteren.

Dit najaar wordt al een eerste CrossCare-oproep verwacht om een concrete zorginnovatie uit te werken. Zoek je naar meer informatie hierover? Neem dan contact op met Glenn Weyers via onderstaande gegevens.

Glenn Weyers

Glenn Weyers

Projectmanager Europese projecten, Licalab

CrossCare bestaat uit 8 zorgproeftuinen:

CrossCare 2.0 krijgt maar liefst 4 miljoen euro Europese subsidies vanuit INTERREG Vlaanderen-Nederland. Ook ontvangt het project cofinanciering vanuit onder meer Provincie Antwerpen.
De Odisee hogeschool treedt op als kennispartner en zal vooral inzetten op evaluatie en monitoring van de innovatietrajecten.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Thomas More Research

Binnen Thomas More-hogeschool doen we aan praktijkgericht onderzoek. Hiermee ontwikkelen we nieuwe kennis, inzichten en innovatieve producten of diensten. We passen wetenschappelijke kennis toe in specifieke professionele situaties en stimuleren op die manier innovatie bij bedrijven en in de maatschappij.